Szanowni Państwo,
mamy zaszczyt zaprosić na Sympozjum Naukowe
pt. Regionalne dziedzictwo kulinarne Częstochowy
– między słowem a stołem
organizowane przez
Instytut Językoznawstwa
Wydziału Humanistycznego
oraz
Katedrę Dietetyki i Badań Żywności
Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych
Uniwersytetu Jana Długosza w Częstochowie,
które odbędzie się 11 grudnia 2025 r. (czwartek)
Uroczyste otwarcie rozpocznie się o godzinie 9.00,
al. Armii Krajowej 13/15, Aula Magna A-22.
Organizatorzy:
dr hab. Renata Barczyńska-Felusiak, prof. UJD
dr hab. Elżbieta Pawlikowska-Asendrych, prof. UJD
dr hab. Violetta Jaros, prof. UJD
dr Kamila Kapuśniak, prof. UJD
dr Agnieszka Bąbelewska
Fundacja Premium Foods
Premium Foods Group Pro